Un oraş antic subteran în Valea Morţii

Un oraş antic subteran în Valea Morţii

Bourke Lee în cartea lui “Death Valley Man” descrie o conversație pe care a avut-o cu ani în urmă cu un mic grup de locuitori din Valea Morţii. Conversația s-a îndreptat în cele din urmă spre subiectul Paihute – legendele indienilor.

La un moment dat, doi bărbați, Jack și Bill, au descris experiența pe care au avut-o cu un “oraș subteran” pe care l-ar fi descoperit după ce unul dintre ei a căzut în partea de jos a unei mine vechi în apropiere Wingate Pass.

YosemiteValley1stSketchThomasAyres1855
Autor Thomas A. Ayres

Au fost într-o peșteră naturală subterană pe care au străbătut-o aproximativ 20 de mile spre nord, în inima Munților Panamint. Spre uimirea lor, au dat peste un oraș vechi, imens, un oraş subteran. Cei doi au spus că au găsit în acest misterios oraș mai multe “mumii” păstrate perfect, care purtau benzi groase la brațe, dețineau sulițe de aur etc. Orașul a fost aparent abandonat de secole, cu excepția mumiilor și a întregului sistem de metrou care avea un aer foarte vechi. Cândva era luminat. Martorii au descoperit accidental un sistem ingenios de lumini alimentate de gaze subterane.

Ei au spus că au văzut o masă rotundă mare, lustruită care arăta ca și cum ar fi făcut parte dintr-o veche sală de consiliu, statui gigantice din aur masiv, bolți de piatră și sertare pline de lingouri de aur şi pietre preţioase de tot felul, movile de piatră grele care erau perfect echilibrate prin contra-greutăţi și alte chestii incredibile.

De asemenea, ei au afirmat că au urmat peștera până la un nivel superior care în cele din urmă s-a deschis pe fața munţilor Panamints, aproximativ la jumătatea înălţimii versantului estic, sub forma unor vechi docuri în formă de tunel.

Cei doi şi-au dat seama că valea a fost odată sub apă și au ajuns în cele din urmă la concluzia că deschiderile arcuite erau de fapt vechi “docuri” pentru nave maritime.
Căutătorii i-au spus lui Bourke Lee că au adus cu ei o mică parte din tezaurul din peşteri și au încercat să înființeze un acord cu anumite persoane, inclusiv oameni de ştiinţă asociaţi cu Institutul Smithsonian, în scopul de a primi ajutor pentru a explora și de a promova orașul subteran ca fiind una dintre “minunile lumii”.

Dar aceste eforturi le-a adus în cele din urmă dezamăgire. Un “prieten” le-a furat comoara și au fost ridiculizați și respinşi de oamenii de ştiinţă, atunci când i-a dus pentru a le arăta intrarea în “mina” lor dar nu au putut să o mai găsească. O explozie recentă, au spus ei, a modificat și reorganizat întregul peisaj rural și nu mai arăta așa cum a fost înainte.
Lee i-a auzit ultima oară vorbind pe cei doi bărbați, Bill și Jack, că erau pregătiţi să urce pe fața de est a muntelui Panamints pentru a localiza vechile tuneluri sau intrările la docurile superioare ale pantei abrupte. De atunci, Bourke Lee nu i-a mai văzut şi nici nu a mai auzit nimic despre prietenii săi.

În 1946, un om pe nume dr. F. Bruce Russell, care pretindea să fie un medic pensionar, a spus o poveste similară despre găsirea unor săli ciudate subterane din regiunea Vale Morţii în 1931. El a vorbit de o sală mare, cu mai multe tuneluri ducând în direcții diferite. Unul dintre aceste tuneluri ducea într-o altă sală mare, care conținea trei mumii. Artefactele găsite în sală păreau a fi o combinație între concepţia indiană, egipteană și americană. Lucrul cel mai uimitor despre mumii era faptul că aveau peste opt picioare înălţime!

Doctoreul Russell și un grup de investitori au format “Amazing Exploration Inc.”, pentru a gestiona eliberarea și profitul din această descoperire remarcabilă. Dar, în mod straniu cu poveştile de acest tip, Russell a dispărut, iar anchetatorii nu au găsit niciodată peșterile și tunelurile. Desertul poate fi foarte dezamăgitor pentru oricine care nu este obişnuit să facă călătorii acolo. Câteva luni mai târziu, mașina lui Russel a fost găsită abandonată, într-o zonă îndepărtată de Valea Morții. Valiza lui era încă în mașină.
Pentru moment, aceste poveşti sunt învăluite în mister. În plus, în Valea Imperială din California s-au descoperit oase vechi de 21.000 ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *