Contesa feroce Bathory

Contesa feroce Bathory

Elisabeta Bathory s-a născut în 1560 într-o familie maghiară ilustră din Transilvania. În timpul copilăriei sale, a trăit într-un mediu puternic religios. La 11 ani, Erzebeth s-a logodit cu Ferencz Nadasdy cu care s-a căsătorit în 1575 (el avea 20 de ani și ea 15). Soțul a dus-o în castelul său din Carpați.

Erau vremuri tulburi, în care turcii atacau constant principatele române. Prin urmare, contesa era mult timp singură. Ea s-a decis să fie înconjurată cu numeroși servitori dintre care unul cocoșat, Ujuary Janos, o bonă, Joo Ilona, cu o femeie care a învățat magia neagră, Thorothya Szentes și cu o bătrână alcoolică, Kandoska.

Curând, contesa Bathory a prins gustul pentru sânge. Există două versiuni. Prima este că ea a lovit o servitoare peste față. Erzebeth a fost plină de sânge pe braț și văzând roșu în fața ochilor, i-a venit brusc ideea de a se scălda în sângele tinerelor fete pentru a părea mai tânără.

Élisabeth_Báthory
Elisabeta Bathory, sursă foto Wikipedia

A doua versiune este practic asemănătoare cu prima numai că, de data asta, o servitoare a răspândit sânge rănindu-se la un deget. În ambele cazuri, contesa a fost absolut convinsă că sângele tinerelor îi va aduce tinerețea eternă. Cu ajutorul grupului ciudat de servitori cu care s-a înconjurat, contesa Bathory a început treptat să caute tinere din numeroase sate vecine pentru a-și acoperi setea de sânge. Ea a creat chiar o pivniță temniță unde depozita fetele pe care urma să le sacrifice. Le torționa, le rănea și făcea să le curgă sângele în valuri. Sub pivniță, exista un bazin mare în care recolta sângele.

Disparițiile regulate de fete tinere au început să-i alerteze pe țărani, care s-au neliniștit enorm. La 30 decembrie 1610, contesa Bathory a fost în fine arestată de Gyorgy Thurso. A avut loc un proces rapid în 1611, și ea a fost condamnată de a fi îngropată de vie în zidurile castelului. Contesa a murit în 1614… Se crede că a făcut aproximativ 300 de victime.

Legenda spune că la moartea sa, pielea îi era încă netedă și fermă, mătăsoasă și lăptoasă și că trăsăturile feței sale erau neschimbate. A fost considerată drept o vampiroaică feroce.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *